Použité suroviny receptu Jablka pečená s lesními plody:
4 větší jablka
| citronová šťáva
| 100 g lesního ovoce
| 20 g mandlových vloček
| citronová kůra
| celá skořice
| cukr
| 300 ml sladkého červeného vína
| 50 ml vaječného koňaku
| vanilkový cukr
Postup přípravy receptu Jablka pečená s lesními plody:
Z neoloupaných jablek vykrojíme jádřince. Ovoce smícháme s mandlemi, citronovou kůrou, cukrem a směsí naplníme jablka. Do zapékací mísy nalijeme víno, přidáme skořici a vložíme jablka. Pečeme asi 30 minut na 200°C. Vypečenou šťávu slijeme do pánve. Vyjmeme skořici a šťávu zahustíme ve vodě rozmíchanou škrobovou moučkou. Necháme zhoustnout. Jablka podáváme politá šťávou a ozdobená šlehačkou vyšlehanou s koňakem a vanilkovým cukrem.
Fotky receptu Jablka pečená s lesními plody:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!