Postup přípravy receptu Jablka s mandlovým krémem:
Půl litru vody, 15dkg cukru, skořici a pokrájený celý citron 5 minut povaříme. Oloupaná jablka bez jadřince rozpůlíme, přidáme do vývaru a vaříme na mírném ohni dalších 10 minut. Pak jablka vyjmeme a vývar na ně přecedíme, necháme vychladnout. Mléko na mírném ohni přivedeme do varu, přidáme umleté mandle a krátce povaříme. Želatinu namočenou ve studené vodě rozpustíme v mléce, občas zamícháme a necháme vychladnout. Z vajec, špetky soli a 10 dkg cukru ušleháme pěnu, šlehačku ušleháme do tuha a oboje vmícháme opatrně do vychladlého mléka. Jablka vyplníme rybízovým želé a obložíme lžicí mandlového krému, který ještě můžeme ozdobit lístky mandlí.