Použité suroviny receptu Jablka v palačinkovém těstíčku:
dle potřeby: máslo na smažení
| 5 ks jablko
| na obalení: cukr moučka
| těstíčko:
| dle potřeby: hladká mouka
| 500 ml mléko
| 3 lžíce cukr krupice
| 1 ks vejce
Postup přípravy receptu Jablka v palačinkovém těstíčku:
Vejce, mléko a cukr ušleháme. Podle potřeby do základu palačinkového těsta přidáváme hladkou mouku. Těsto je lepší hustší.
Jalbka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na silnější kolečka. Z jablek můžeme vykrojit různé tvary. Především, pokud jablka připravujeme pro děti.
Na pánvi rozehřejeme máslo. Kolečka jablek obalíme v těstíčku a ihned je smažíme na rozehřátém másle. Smažíme je dozlatova.
Horká jablka v palačinkovém těstíčku obalujeme v moučkovém cukru a ihned podáváme.
Fotky receptu Jablka v palačinkovém těstíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!