Postup přípravy receptu Jablková bábovka s lískovými oříšky:
Lískové oříšky krátce orestujeme, promneme je v ubrousku a jádra rozpůlíme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Jablka oloupeme, vyřízneme jádřinec a dužinu nakrájíme na plátky. Žloutky vyšleháme s krystalovým cukrem do husté pěny. Přidáme máslo, smetanu, mouku s práškem do pečiva a vše promícháme. Z bílků a vanilkového cukru ušleháme pevný sníh a zapracujeme ho do těsta. Nakonec vmícháme oříšky a jablka. Formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme těstem. Bábovku pečeme asi 40-50 minut. Zda je upečená zjistíme tak, že do těsta zapíchneme špejli, pokud je po vytažení suchá, je bábovka hotová. Zchladlou opatrně vyklopíme a před podáváním pocukrujeme.