Vložil: | Martinna14 |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jablková bublanina:
250 g másla nebo rostlinného tuku
| 250 g pískového cukru
| 4 vejce
| 300 g výběrové polohrubé mouky
| 100 g mletých oříšků
| 1 lžička prášku do pečiva
| 5 větších jablek
| trocha citronové šťávy
| moučkový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Jablková bublanina:
Máslo nebo tuk utřeme s cukrem do pěny a postupně vmícháme vejce. Přidáme mouku smíchanou s nastrouhanými oříšky a práškem do pečiva. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme jádřince a pokapeme citronovou šťávou. Pečicí formu nebo plech vymažeme tukem a vysypeme troškou mouky. Těsto naplníme do formy a uhladíme. Na povrch klademe čtvrtky jablek, které zlehka zamáčkneme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 50 minut. Podáváme sypané moučkovým cukrem.
Fotky receptu Jablková bublanina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!