Postup přípravy receptu Jablková kolečka:
Do mísy vložíme mouku, sůl, vejce a mléko a vše spolu dobře promícháme. Necháme chvíli odležet. Mezitím oloupeme jablka, odstraníme jádřince a jablka nakrájíme na centimetr silné plátky. Pokropíme je citrónovou šťávou, aby nezhnědly. V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej. Jablka namáčíme do připravené směsi a poté je smažíme po obou stranách v oleji. Osušíme je na papírové ubrousku, posypeme práškovým cukrem a ihned podáváme.
Tip: Pro dospělé je možné připravit obměnu tohoto dezertu s alkoholem. Plátky jablka namáčíme asi hodinu před pečením v oblíbeném alkoholu (koňak, rum nebo italská grappa), nebo ve směsi na obalování nahradíme mléko světlým pivem. Do těstíčka lze přidat také špetku šafránu, který jablkům dodá nezvykle pikantní příchuť.