Postup přípravy receptu Jablkové crumble s pudinkovou polevou :
Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia. 100 g másla dejte do malé pánve společně se zázvorem, oloupanými a na kostičky nakrájenými jablky a cukrem. Vařte na mírném plameni 5 minut, dokud jablka nezměknou a nezačnou se pomalu rozpadat. Pak směs přemístěte do malé zapékací mísy. Zbývající máslo, mouku a cukr smíchejte a mixérem vypracujte na hrudkovité těsto (drobenku). Drobenkou posypte jablka v zapékací míse, dejte do trouby a pečte 10 minut. Na pudink dejte do hrnce mléko, smetanu a vyjmutá semínka z vanilkových lusků i lusky samotné. Přiveďte k varu a lusky vyjměte. Mezitím vyšlehejte žloutky s cukrem. Mléko svařené s vanilkou vlijte do vyšlehaných žloutků a smíchejte. Směs nalijte do čisté pánve a za stálého míchání zahřejte ještě 2 minuty, dokud pudink nezačne pomalu houstnout. Sejměte z ohně a servírujte pečená jablka politá pudinkovou polevou.