Použité suroviny receptu Jablkové karé s drobenkou:
300 g hladké mouky
| 150 g másla
| špetka soli
| 1 vejce
| 4 lžice vody
| Náplň Náplň
| 80 g vanilkového cukru
| 70 g hnědého cukru
| 500 ml mléka
| 120 g medu
| 80 g cukru krupice
| 1/2 lžičky mleté skořice
| 400 g jablek
| 50 g meruňkového džemu
| Drobenka Drobenka
| 30 g másla
| 125 g hrubé mouky
Postup přípravy receptu Jablkové karé s drobenkou:
1. Na vál prosijeme mouku, přidáme změklé máslo, vejce, sůl a vodu a všechny suroviny zpracujeme v hladké těsto. Těsto rozválíme na tenký plát o síle asi 5 mm. Vyložíme jím obdélníkovou pečící formu, pak vložíme do trouby předehřáté na 150° C a pečeme 25 minut.
2. V mléce uvaříme pudink podlé návodu. Jablka rozkrojíme a zbavíme jádřince. Povrch jablek nakrojíme jemnými zářezy ve tvaru mřížky. na pánvi rozehřejeme med s přírodním cukrem a skořicí. Když směs začne pěnit, přidáme jablka a necháme je zesklovatět. Pak je vyndáme na zalíř a necháme lehce prochladnout.
3. Vnitřek předpečeného korpusu vymažeme vrstvou džemu a zalijeme pudinkem. Na něj rovnoměrně rozložíme jablka a povrch posypeme drobenkou. Koláč ještě 30 minut pečeme pro 180°C.
Dobrou chutku vám přeji
Fotky receptu Jablkové karé s drobenkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!