Použité suroviny receptu Jablkové křupavé bublinky:
250 g polohrubé mouky
| 1/4 lžičky soli
| 1/4 lžičky prášku do pečiva
| 2 lžíce moučkového cukru
| 1 lžička nastrouhané citronové kůry
| 125 g másla
| 1 kg oloupaných a na tenké plátky nastrouhaných jablek
| Bublinky:
| 125 g jemného krystalového cukru
| 2 lžičky muškátového oříšku
| 50 g másla
| 2 žloutky
| 125 ml smetany
Postup přípravy receptu Jablkové křupavé bublinky:
Nejprve musíme předehřát troubu na 180°C. Přesít dohromady mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl. Posypat to citronovou kůrou. Pomocí nože vpracovat dovnitř máslo jako na drobenku. Vyložit asi 20 cm velkou čtverhranou 2 litrovou formu pečícím papírem. Naplácat do formy drobenkové těsto. Péct těsto asi 15-20 min., nebo až je světle zlatové. Poskládat plátky jablek do řádek na těsto a posypat je směsí cukru s oříškem. Pokapat máslem. Potom našlehat žloutky se šlehačkou a pokapat tím jablka. Péct vše dalších 45min., nebo až křupavý krunýř je zlatavý a jablka jsou měkká. Podávat teplé, nebo studené nakrájené na čtverečky.
Fotky receptu Jablkové křupavé bublinky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!