Postup přípravy receptu Jablkové muffiny se skořicí:
Troubu předehřejeme na 180 °C. Důlky ve formě na muffiny vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo vložíme papírovými košíčky.
Jablka oloupeme a arozčtvrtíme, odstraníme jadřinec. Čtvrtky jablek rozkrájíme na malé kousky. V misce smícháme mouku s jablky, skořicí, práškem do pečiva, jedlou sodou a špetkou soli.
V druhé misce lehce rozkvedláme vejce, přimícháme 80 g cukru, olej, podmáslí a jablečnou šťávu. Hmotu přidáme do sypké směsi a metlou nebo vařečkou lehce micháme jen tak dlouho, až jsou všechny suroviny spojeny.
Do důlků formy plníme těsto jen do 3/4 a podle chutí posypeme strouhaným kokosem. Muffiny pečeme ve střední části trouby asi 25 minut dozlatova.
Muffiny vyndáme z trouby, poprášíme zbylým moučkovým cukrem a necháme asi 5 minut odpočinout. Pak vyjmene z formy a necháme vychladnout.