Postup přípravy receptu Jablkový drobenkový koláč:
Předehřejeme troubu na 225°C a nejprve si připravíme drobenku: promícháme mouku, oves. vločky, cukr a máslo. Nejjednoduší je použít kuchyňský robot.
Oloupáme jablka, vykrojíme z nich jádřince a zbytek nakrájíme na větší kusy nebo plátky. Lepší a chutnější jsou kyselejší jablka.
Vymažeme zapékací misku a vyložíme ji jablky. Jablka posypeme cukrem a skořicí a úplně nahoru nasypeme drobenku.
Koláč pečeme asi 20-25 minut, dokud jablka nezměknou a drobenka nezezlátne.
Koláč podáváme ještě teplý.
Obměna: Jablka můžeme nahradit čerstvými drobnými plody. Pod vrstvu drobenky nasypem lžíci bramborové moučky, tím se šťáva z plodů nepromáčí do drobenky.
Také můžeme do drobenky přimíchat kokosovou moučku: 2 dl kokos. moučky, 1 dl hl. mouky,1 dl ml.cukru a 75g másla.