Použité suroviny receptu Jablkový koláč s calvadosem:
200 g listového těsta
| máslo na vymazání
| 370 g jablek
| 100 ml calvadosu
| 50 g marcipánové hmoty
| 2 žloutky
| 200 g zakysané smetany
| 3 lžičky škrobové moučky
| trocha mléka
| 4 lžíce citronové marmelády
| 4 lžíce oříškových lupínků
Postup přípravy receptu Jablkový koláč s calvadosem:
Z rozmraženého těsta vyválíme plát. Dvě malé koláčové formy vymažeme máslem a vyložíme těstem, které necháme přečnívat přes okraje. Jablka omyjeme, oloupeme, nakrájíme na kousky a pokapeme calvadosem. Rozdrobenou marcipánovou hmotu utřeme se žloutky, přimícháme zakysanou smetanu a škrobovou moučku. Jablka rozdělíme na těsto a posypeme marcipánovou hmotou, přečnívající okraje těsta přeložíme na nápln a potřeme mlékem. Formu dáme do trouby a pečeme půl hodiny při 180 C. Do citronové marmelády zamícháme oříškové lupínky a koláč potřeme.
Fotky receptu Jablkový koláč s calvadosem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!