Postup přípravy receptu Jablkový linecký koláč:
Mouku prosijeme s práškem do pečiva na vál. Máslo do ní nastrouháme, přidáme cukr, vyklepnuté vejce (z něho malou část odložíme na pozdější potření) a příborovým nožem rozmícháme. Ve směsi uděláme důlek, do kterého vlijeme mléko rozšlehané se solí, a vypracujeme trochu tužší pružné těsto. Necelou lžíci mléka nalijeme na odloženou část vejce a vše rozšleháme. Těsto necháme asi 10 minut odpočinout, poté je rozdělíme na dvě části, jednu o něco větší. Z té pak na pomoučněném vále vyválíme asi 4mm silný plát. Formu potřeme tukem, těsto do ní vložíme a okraje vyvýšíme. Jablka omyjeme, oloupeme, vykrájíme a nastrouháme nahrubo. Dáme na těsto, posypeme skořicí a rozinkami. Z druhé poloviny těsta vyválíme plát 2-3mm silný, z nějž vykrájíme pruhy a ve tvaru mřížky je rozložíme na jablka. Pokud nám zbyde těsto, vyválíme váleček, jímž vnější okraje koláče olemujeme a přitiskneme k sobě. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem s mlékem a vložíme ho do trouby (asi 200 stupňů) a pečeme asi 8 minut, pak teplotu zmírníme a dopečeme dozlatova.
Fotky receptu Jablkový linecký koláč:
Fotky vložil: damami,cudovluc,tajnostii,Torta,Mangovka