Použité suroviny receptu Jáhelný nákyp se zeleninou:
1 pórek
| 4 vejce
| dle chuti: sůl
| 200 g jáhel
| dle potřeby: máslo na vymazání pekáčku
| dle chuti: mražená zelenina
| dle potřeby: strouhanka
Postup přípravy receptu Jáhelný nákyp se zeleninou:
Jáhly 3x spaříme horkou vodou na cedníku a necháme vykapat všechnu vodu. Potom jáhly vsypeme do kastrolu a zalijme horkou osolenou vodou v poměru 1 díl jáhel, 2 díly vody. Vaříme asi 20 min. Mezitím si nakrájíme pórek na nudličky a rozmrazíme zeleninu. Větší kusy zeleniny můžeme nasekat. Uvařené jáhly necháme chvíli chladnout a mezitím si vymažeme pekáček nebo ohnivzdornou mísu máslem a vysypeme strouhankou. V míse smícháme připravenou zeleninu, pórek, jáhly a nakonec vmícháme vejce. Dosolíme dle chuti a vložíme do trouby . Pečeme při 200 °C asi 20 minut. Povrch by měl mírně zezlátnout a nákyp nakynout. Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny. Podle chuti můžeme do směsi přidat jakékoliv předem orestované maso nebo šunku.
Fotky receptu Jáhelný nákyp se zeleninou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!