Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Lev - velký roční horoskop na rok 2025Lev - velký roční horoskop na rok 2025
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 14.07. 2025
Dnes má svátek Karolína
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jáhlový nákyp se švestkami nebo meruňkami

fotka Jáhlový nákyp se švestkami nebo meruňkami
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 16

Použité suroviny receptu Jáhlový nákyp se švestkami nebo meruňkami:

250 g jáhel  | 1 l mléka  | 3 vejce  | 2 lžíce cukru moučka  | 1/8 másla  |  sůl  |  švestky /meruňky/  |  jablka

Postup přípravy receptu Jáhlový nákyp se švestkami nebo meruňkami:

Jáhly důkladně propláchneme horkou vodou (jinak jsou hořké), vsypeme do osoleného vřelého mléka a vaříme dokud nezačnou pukat (asi 10 minut). Pak vmícháme cukr, přikryjeme a necháme bobtnat. Do vlažných jahel vmícháme žloutky, kostičky jablek a sníh z bílků. Urovnáme do vymazaného pekáčku, poklademe plátky másla a pečeme v troubě předehřáté na 180ºC asi 30 – 40 minut (podle výšky těsta).
Pokud dáváme do nákypu švestky nebo meruňky, dáme polovinu směsi, poklademe ovocem a přikryjeme druhou polovinou.


Fotky receptu Jáhlový nákyp se švestkami nebo meruňkami:

Jáhlový nákyp se švestkami nebo meruňkami
Fotky vložil: Marci7 
Hodnocení receptu Jáhlový nákyp se švestkami nebo
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !