Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 14.05. 2021
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Jahodová louka

fotka Jahodová louka
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 100 min
Hodnocení:  ++-_______
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Jahodová louka:

250 g másla  | 250 g hořké čokolády  | 2 lžíce instantní kávy  | 100 ml vody  | 300 g hl. mouky  | 60g kakaového prášku  | 0,5 lžíce jedlé sody  | 550 g cukru krupice  | 4 vejce  | 2 oleje  | 100 ml podmáslí  |  krém:  | 2 čokoládové pudinky  | 750 ml mléka  | 80 g krystalového cukru  | 400 g másla  | 8 lžic moučkového cukru  | dále: marcipánové kopretinky a lístky  |  jahody

Postup přípravy receptu Jahodová louka:

Máslo, čokoládu, kávu a vodu mícháme v kastrolu na mírném ohni, aby se vše rozpustilo. Mouku kakao a sodu prosijeme do mísy, vmícháme cukr a do důlku rozklepneme vejce, přidáme podmáslí a olej. Vše promícháme. Naposled vlijeme čokoládovou směs. Promícháme a těsto nalijeme do formy vytřené máslem a vysypané moukou. Forma musí být větší (průměr aspoň 28 cm nebo menší a vyšší). Můžeme si vypomoct tak, že boky formy vyložíme pruhem papíru na pečení, aby kousek z formy vyčníval.
Pečeme cca hodinu a 45 minut při 160°C (záleží na troubě, i déle). Kontrolujeme špejlí.
Na krém smícháme část mléka s pudinkovým práškem. Zbytek mléka přivedeme k varu, do horkého přidáme cukr a rozmíchaný pudink. Za stálého míchání uvaříme hustou hmotu. Za občasného míchání necháme vychladnout.
Máslo s moučkovým cukrem ušleháme do pěny a po lžících pomalu vešleháme vychladlý pudink.
Vychladlý korpus jednou nebo dvakrát vodorovně prokrojíme a naplníme krémem. Potřeme i celý dort zvenku a dáme vychladit. Pak zbytkem krému dozdobíme boky, vytvoříme ozdobný lem po obvodu horní plochy a vyplníme ji rozpůlenými jahodami. Ozdobíme kopretinami.


Fotky receptu Jahodová louka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jahodová louka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !