1 l mléka
| 1 lžičku citronové kůry
| 140 g mléčné rýže (kulatozrnné)
| 2 vejce
| 4 lžíce cukru
| 1 lžíce skořice
| dle chuti: jahody
Postup přípravy receptu Jahodová mléčná rýže:
Mléko nalijeme do hrnce, vsypeme rýži, špetku soli a citrnonovou kůru a vše pomalu přivedeme k varu. Rýži za občasného míchání vaříme na nejmírnějším ohni asi 25 minut. Vyjmeme citronovou kůru a do rýžové kaše zamícháme žloutky. Bílky nalijem do hluboké mísy a ušleháme sníh. Během šlehání po troškách přisypáváme 2 lžíce cukru. Ušlehaný sníh přidáme do rýže. Jahody chvilinku povaříme se zbylím cukrem. Podle chuti rozmixujeme. Rýžovou kaši rozdělíme na talíře, polijeme omáčkou a posypeme skořicí.
Fotky receptu Jahodová mléčná rýže:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!