Postup přípravy receptu Jahodová polévka s vaječným svítkem:
Troubu předehřejeme na 200 °C. Vejce rozmícháme s 1 lžící cukru, smetanou a vanilkovou dření. Hmotou naplníme vymazanou nízkou formu a přikryjeme pergamenem potřeným máslem. Vložíme do vodní lázně a pečeme v troubě asi 40 min. Dáme vychladnout, vyklopíme a nakrájíme na kosočtverce.
Jahody omyjeme, několik jich odložíme na ozdobu, ostatní rozpůlíme. Citron omyjeme a spirálovitě oloupeme kůru. Dáme ji do jablečné šťávya uvedeme do varu. Přidáme půlené jahody, znovu necháme přejít varem, odstraníme citronovou kůru. Vše rozmixujeme a protřeme sítem. Vmícháme zbylý cukr a dáme vychladnout. Polévku podáváme s vaječným svítkem ozdobenou meduňkou a jahodami.