250 g lesních jahod
| 200 g cukru
| 30 g másla
| 4 ks vaječných bílků
| 0,8 l mléka
| dle chuti: šlehačka na zdobení
Postup přípravy receptu Jahodová zapečená pěna:
Očištěné jahody propasírujeme sítem na kaši a smícháme s více jak polovinou výše uvedeného cukru. Z bílků ušleháme pevný sníh, do něho zašleháme zbylý cukr. Když je pěna pevná přidáme postupně prolisované jahody. Pěnu naplníme do dobře máslem vymazané misky, vysypané cukrem a zvolna pečeme v mírně předehřáté troubě kolem 170 °C cca 20 minut. Povrch zdobíme šlehačkou a ihned podáváme, jinak nám pěna spadne.
Fotky receptu Jahodová zapečená pěna:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!