Použité suroviny receptu Jahodová zmrzlina s čokoládou:
400-500 g čerstvých jahod
| 350 ml smetany na šlehání
| šťáva z 1 citronu
| trochu jemně strouhané citronové kůry
| 3 lžíce cukru moučka
| 1 vanilkový cukr
| 50 ml vanilkového likéru
| 80 g hořké čokolády
Postup přípravy receptu Jahodová zmrzlina s čokoládou:
Jahody omyji, očistím a rozmixuji s vanilkovým cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Ochutím vanilkovým likérem a vyšlehám. Trochu jahod si nechám v celku na ozdobení.
250 ml vychlazené smetany ušlehám s moučkovým cukrem a smíchám s rozmixovanými jahodami.
Misku (např. plastovou) vypláchnu studenou vodou, naplním jahodovým krémem a nechám zmrazit (zhruba na 5 hodin).
Před podáváním ponořím misku do teplé vody a vyklopím.
Ohřeji si 100 ml smetany a zmrzlinu nakrájím na širší řezy. Podliji teplou smetanou, ozdobím jahodami a strouhanou čokoládou.