Použité suroviny receptu Jahodové dortíky s mascarpone a pistáciemi:
malý kousek listového těsta
| hrst jahod
| hrst neslaných pistáciových jader
| 100 ml mascarpone
| 2 lžíce smetany
| práškový cukr
| dvě hrsti fazolí
Postup přípravy receptu Jahodové dortíky s mascarpone a pistáciemi:
Připravte si dvě malé čtvercové formičky.
Vyválejte těsto na výšku tří milimetrů. Vykrojte čtverce, které se vejdou do formiček, aby okraje tvořily „košíčky“.
Těsto vidličkou propíchejte a položte na něj pečicí papír. Ten zatěžkejte hrstí fazolí. Vložte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte tzv. naslepo asi 15 minut. Sundejte papír i s fazolemi a pečte ještě asi pět minut. Dortíky vyjměte z trouby a nechte zchladnout.
Mascarpone smíchejte se smetanou a lžící práškového cukru. Směs dejte na dno dortíku, posypte nadrobno nakrájenými pistáciemi a dozdobte jahodami.
Do podávání nechejte v chladu.
Nakonec můžete ještě jemně pocukrovat.
Tipy pro vás: Podávejte se suchým růžovým šampaňským.
Místo jahod můžete použít jakékoli ovoce (maliny, červený rybíz, borůvky).
Při servírování můžete dozdobit lístkem máty nebo meduňky.
Fotky receptu Jahodové dortíky s mascarpone a pistáciemi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!