5 vajec
| 150 g moučkového cukru
| 20 g kakaa
| 150 g hrubé mouky
| jahody
| 4 bílky
| 80 g jemného krystalového cukru
| 1 balíček vanilkového cukru
| 4 lžíce vody
Postup přípravy receptu Jahodové kakaové řezy:
Celá vejce a cukrem šleháme metličkou do zhoustnutí. Potom přimícháme proseté kakao s moukou. Plech vymažeme a vysypeme moukou, rozetřeme na něj těsto a vložíme do vyhřáté trouby. Před dopečením těsto z trouby vyjmeme, posypeme očištěnými jahodami, na ně rozetřeme bílkový sníh, dáme zpět do trouby a pomalu dopečeme. Upečený a vychládlí moučník nakrájíme na řezy.
BíLKOVÝ SNÍH - Krystalový a vanilkový cukr zalejeme vodou a uvaříme hustý sirup. Z bílků ušleháme tuhý sníh, za stálého šlehání pomalu přiléváme horký sirup a všechno dobře vyšleháme.