Vložil: | Kacice |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Jahodové knedlíky z kynutého těsta:
400 g hrubé mouky
| 1 vejce
| špetka soli
| 1/4 litru mléka
| 30 g droždí
| 1 lžíce cukru
| 500 g jahod
| 1 tvaroh na strouhání
| 1 máslo
| 6 lžic cukru
Postup přípravy receptu Jahodové knedlíky z kynutého těsta:
Do mísy navážíme 400 g hrubé mouky, přidáme vejce, špetku soli a vmícháme vzešlý kvásek z mléka, droždí a lžíce cukru. Vypracujeme tužší těsto, necháme asi 40 minut kynout v teple. Do kousků vykynutého těsta zabalíme jahody a knedlíky necháme ještě chvíli kynout. Vložíme je do vařící vody a vaříme 7 minut. Pak je vyjmeme, propíchneme špejlí, aby vyšla pára a sypeme cukrem, tvarohem a rozpuštěným máslem.
Fotky receptu Jahodové knedlíky z kynutého těsta:
Fotky vložil: diskotisk,Vlaďuša,Mangovka,uschi3,piskotik