Postup přípravy receptu Jahodové kynuté knedlíky:
Mouku prosejeme do mísy, přilijeme droždí vykynuté v mléce, vejce rozkvedlané v části mléka a sůl. Vypracujeme tuhé těsto, které necháme vykynout. Pak vykrajujeme na pomoučněném vále kousky velké asi jako střední jablko a roztlačíme je v placičky. Do středu vložíme jahodu a dobře uzavřeme. Při větším množství knedlíků plníme a uzavíráme postupně vždy takové množství knedlíků, kolik jich uvaříme najednou, aby nám další nepřekynuly, neboť jsou pak oslizlé. Knedlíky dáváme vařit do osolené vroucí vody, aby volně plavaly. Vaříme je 5 minut přikryté, potom je obrátíme a nepřikryté dovaříme dalších 5 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody a propícháme vidličkou, aby z nich vyšla pára a nesrazily se. Při prvním knedlíku zároveň také zjišťujeme, zda jsou dost uvařené.
Kynuté knedlíky podáváme se strouhaným tvarohem, cukrem, rozpuštěným máslem a rozmačkanými jahodami s cukrem.
Fotky receptu Jahodové kynuté knedlíky:
Fotky vložil: jirajanka,Natural,uschi3,Mangovka