Použité suroviny receptu Jahodové řezy se smetanovým krémem a želatinou z pudingu:
5 vajec
| 250 g moučkového cukru
| 150 g hladké mouky
| 5 lžic horké vody
| 1/2 sáček prášku do pečiva
| 1 kelímek šlehačky
| 2 kelímky husté zakysané smetany
| 2 sáčky vanilkového pudingu
| dle chuti: čerstvé nebo kompotované jahody
| dle chuti: případně jahodový džus
Postup přípravy receptu Jahodové řezy se smetanovým krémem a želatinou z pudingu:
Utřeme žloutky, cukr a vodu, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Upečeme ve vymazané a hroubou moukou vysypané formě. Necháme vychladnout.
Na náplň ušleháme šlehačku (osladíme podle chuti), opatrně vmícháme zakysané smetany a pokrájené (okapané) jahody. Natřeme na korpus.
Nakonec připravíme želé, které prochladlé nalijeme na moučník.
Pokud používáme kompotované jahody - slitou šťávu z kompotu doplníme jahodovým džusem, jahodovou šťávou nebo vodou do 3/4 l a povaříme se 2 vanilkovými pudingy. Pokud používáme čerstvé jahody - 3/4 l jahodového džusu nebo obyčejné jahodové šťávy povaříme s 2 vanilkovými pudingy.
Hotový moučník dáme vychladnout.
Fotky receptu Jahodové řezy se smetanovým krémem a želatinou z pudingu: