Postup přípravy receptu Jahodové sněhové řezy:
Vychlazené listové těsto rozválíme na 3 pásy široké asi 8 cm. Přeneseme je na plech vypláchnutý vodou, na několika místech propíchneme vidličkou a v hodně vyhřáté troubě upečeme.
Dva upečené pláty listového těsta potřeme zavařeninou ochucenou rumem. Na jeden plát dáme část krému, hustě poklademe pokrájenými jahodami, přikryjeme druhým dílem, který opět potřeme sněhem, a poklademe jahodami. Třetí díl pokrájíme na dílky (aby se moučník lépe krájel) a položíme na krém s jahodami. Povrch pocukrujeme.
Příprava krému:
Bílky ušleháme, po částech přidáme cukr a došleháme dohusta. Tuhý sníh dáme do nádoby, vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až sníh zhoustne a nabyde. Odstavíme a ještě krátce prošleháme.