Použité suroviny receptu Jahodové vafle s jogurtem:
Na jahodovou omáčku:
| 500 g jahod (malé v celku, větší přepůlené)
| 100 g krupicového nebo vanilinového cukru
| čerstvá šťáva z ½ pomeranče
| Na vafle:
| 220 g polohrubé mouky
| 1 sáček prášku do pečiva
| 2 lžičky krupicového cukru
| špetka soli
| 300 ml mléka
| 2 velká vejce
| 2 lžíce másla, rozpuštěného
| máslo nebo olej na potření plotýnek vaflovače
| moučkový cukr na posypání
| Na medový jogurt:
| 500ml tučnějšího bílého jogurtu
| nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
| 1-2 lžíce lesního medu
Postup přípravy receptu Jahodové vafle s jogurtem:
Do menšího kastrůlku dejte jahody, cukr a pomerančovou šťávu. Přikryjte pokličkou, přiveďte k varu a vařte jednu až dvě minuty. Pak odklopte a pár minut povařte na co nejmenším plameni, dokud šťáva nezhoustne.
Udělejte vafle. První čtyři přísady smíchejte v misce. V mléku rozšlehejte vejce a máslo, vlijte k mouce a zpracujte v hladké těsto. Nechte ho dvacet minut odpočívat. Pak rozehřejte vaflovač a plotýnky potřete tukem. Vlijte těsto, uzavřete a pečte dozlatova. Hotové vafle pocukrujte a přepulte.
Jogurt smíchejte s pomerančovou kůrou a medem. Servírujte na talíři nebo v pohárech: v tom případě střídejte vrstvy jogurtu a jahod, navrch dejte vafli.
Fotky receptu Jahodové vafle s jogurtem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!