Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 160 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 18 |
|
|
Použité suroviny receptu Jahodovo-čokoládová pusinka:
2 lžičky kukuřičného škrobu (maizena)
| 2 lžičky bílého vinného octa
| špetka pravé mleté vanilky, nahradit můžete trochou vanilionového cukru
| 5 bílků
| 300 g krupicového cukru
| 50 g kvalitní čokolády na vaření, nastrouhané
| 1 lžíce kakaa + trocha na poprášení
| NA OZDOBU
| 450 ml smetany ke šlehání
| 450 g jahod
| 25 g opražených lískových oříšků, nasekaných, nebo hoblinek čokolády
Postup přípravy receptu Jahodovo-čokoládová pusinka:
1. Troubu předehřejte na 140/120 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Škrob, ocet a vanilku utřete na hladkou pastu.
2. Bílky ušlehejte dotuha, pak postupně zašlehejte cukr a škrobovou pastu, až získáte pevnou hmotu. Rozdělte ji na dvě poloviny.
3. Do půlky sněhu zašlehejte čokoládu a kakao. Pomocí lžíce hmotu opatrně přehazujte, aby se promísila. Pak ji přidejte ke druhé části sněhové hmoty a jen velmi lehce smíchejte.
4. Hmotu naneste na papír do kulatého tvaru o průměru asi 23 cm. Uprostřed vytvořte mírnou prohlubeň na šlehačku a ovoce. Okraje lehce poprašte kakaem a párátkem ho zatřete do sněhu. Čas od času párátko vytahujte, aby sníh vytvořil špičky.
5. Vložte do trouby a pečte (spíše sušte) asi hodinu, pak troubu vypněte a pusinku v ní ještě hodinu nechte dojít. Smetanu ušlehejte a po vyjmutí pusinky z trouby naneste do jejího středu. Ozdobte plátky jahod a menšími celými plody, posypte sekanými oříšky a/nebo hoblinkami čokolády.
Fotky receptu Jahodovo-čokoládová pusinka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!