Použité suroviny receptu Jahodový cheesecake po našem:
140 g oblíbených sušenek (BeBe, čajové sušenky, mandlové sušenky,..)
| 50 g rozpuštěného másla
| 350 g sýra Fénix,Lučina nebo tvarohu
| 1 lžíce citronové šťávy
| kůra z 1/2 chemicky neošetřeného citronu
| 5 lžic moučkového cukru
| 250 g omytých jahod rozkrojených napůl + asi 5 větších jahod na ozdobu
Postup přípravy receptu Jahodový cheesecake po našem:
Sušenky rozdrťte - dejte je do mikrotenového sáčku a paličkou na maso řádně poklepejte a nebo je několika krátkými po sobě opakovanými pulsy rozdrťte sekacím nástavcem mixéru - a smíchejte s máslem. Rukou propracujte. Dno dortové formy o průměru 22 až 24 cm s odnímatelným okrajem vyložte pečícím papírem a celou formu pak důkladně vymažte máslem. Směs ze sušenek naneste na dno dortové formy.
Na sušenkovou směs klaďte jahodové půlky.
Smíchejte sýr nebo tvaroh s citronovou šťávou, citronovou kůrou (můžete vynechat) a moučkovým cukrem a naneste směs na jahody. Povrch uhlaďte pomocí špachtle. Několik rozčtvrcených jahod rozhoďte po povrchu dortíku a dejte cheesecake ztuhnout do lednice, nejlépe přes noc.
Cheesecake podávejte dobře vychlazený, ozdobený práškovým kakaem nebo se šlehačkou.
Fotky receptu Jahodový cheesecake po našem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!