250 g dětských piškotů
| 500 ml mléka
| 2 sáčky van. cukru
| 2 sáčky van. pudinku
| 250 g čerstvých jahod
| 1 sáček dortového želé
Postup přípravy receptu Jahodový dortík:
Dortovou formu vyložíme dětskými piškoty. V hrnci přivedeme k varu 400 ml mléka smíchaného s cukrem. Zbývající mléko rozmícháme s pudinkovým práškem. Nalejeme ho do vroucího mléka a mícháme, dokud směs nezhoustne. Horký pudink pomalu nalejeme do formy na piškoty a necháme pár minut vychládnout. Čerstvé jahody zbavíme stopek, nakrájíme na čtvrtinky a rovnoměrně rozdělíme na ztuhlý pudink. Zalejeme dortovým želé připraveným dle návodu na sáčku. Hotový moučník ozdobíme zbývajícími jahodami a dáme na 2 hodiny do chladničky.