Kdy změníme letní čas na zimní v roce 2025?Kdy změníme letní čas na zimní v roce 2025? Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.10. 2025
Dnes má svátek Andrej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak upéct dokonalé cukroví?

fotka Jak upéct dokonalé cukroví?
Vložil:
Porcí:
Doba přípravy:  min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Jak upéct dokonalé cukroví?:

Postup přípravy receptu Jak upéct dokonalé cukroví?:

Suroviny



Tak především sázejte na kvalitní suroviny.
Nekupujte nejlevnější mouku nebo cukr, na který narazíte. Mouky se mezi
sebou liší obsahem lupku, cukr zase způsobem zpracování. Se
zhrudkovatělým cukrem moc parády neuděláte.



Těsto



Při zadělávaní těsta
spoléhejte hlavně na svůj cit. Pokud se vám zda těsto příliš suché nebo
drobivé, nebojte se přidat trochu tuku nebo vody, naopak lepivé těsto
přímo volá po troše mouky.



Pokud je to možné, připravte si těsto alespoň o den dříve
a nechte ho uležet v lednici a vyndejte půl hodiny předtím, než ho
začnete zpracovávat. Nejenže se vám s těstem bude lépe pracovat, ale
upečené cukroví bude o poznání chutnější.



Jak upéct dokonalé cukroví?Pro dokonalé spojení surovin
můžete také použít trik cukrářských mistrů: jednotlivé přísady nejprve
v míse nasekejte nožem najemno a pak teprve ručně zpracujte těsto.



Pečení



Samozřejmé je, že plechy s cukrovím dáváme do rozpálené trouby. Nezapomínejte, že některé druhy cukroví nabudou, dejte proto jednotlivé kousky dál od sebe. A po upečení nezapomeňte cukroví z plechu hned sundat, jinak se mohou zespodu připálit jen o rozehřátý plech.



Poleva



Domácí poleva z tuku a čokolády je bezpochyby báječná, ale také pracná. Výhodněji se proto jeví už hotové polevy
v sáčku. Volte raději takové, které stačí jen zahřát. Pokud si stojíte
za poctivou domácí prací, nechte si poradit a alespoň polevu z bílé
čokolády kupte. Za výsledek ručím.



Voňavý cukr made in doma



Vanilkový cukr
– kupte si pravý vanilkový lusk a na týden ho vložte k cukru do
uzavřené nádoby a máte hotovo. Pokud budete cukr potřebovat dřív,
jednoduše ho i s vanilkou vložte do mixéru a mixujte až úplně dojemna.



Citrusový cukr
– tak tohle opravdu potřebuje čas. Najděte si malý gázový pytlíček a
naplňte ho kousky pomerančové nebo citronové kůry. Do uzavíratelné
nádoby nasypte půl kila cukru, vložte pytlíček a zasypte dalším
půlkilem a až kilem a nechte alespoň týden v klidu. Takový cukr se hodí
na zázvorky, ale i do vánočního čaje nebo punče, které báječně ovoní.



Cukroví s krémem



Takové cukroví bez diskuze skladujeme v lednici, horší je to ale s jeho servírováním.
Při pokojové teplotě se může zkazit už během několika hodin. Na stůl
dáváme proto vždy jen několik kousků a raději častěji doplňujeme.






Navštivte také naši kategorii VAŘENÍ - kde najdete stovky báječných receptů na cukroví a Vánoční recepty.


Notburga
ChytráŽena.cz



Fotky receptu Jak upéct dokonalé cukroví?:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jak upéct dokonalé cukroví?
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Komentáře receptu Jak upéct dokonalé cukroví?
Obrázek uživatelky
profil
a radši si čoko polevu dělám, syntetický vanilín cukr nemá co s vanilkou společeného- to je pouze dodané chemické aroma, takže dělám jako ty, ba i kus vanilky házím s 5 rozinkami do rumu a na cukroví nechám pár měsíců rozležet senzace.naštěstí,mám studenou komoru a tam krémpové může v klidu být.lednice není nafukovacíSmajlík a do těsta vždy více tuku než dávaly babičky, měly kvalitní míslo a ne vodové náhražky, proto se těsto drobí.popř. kupte hladkou kukuřičnou mouku, a dejte třetinu té- je mastnější a nahradíte i žloutek a cukroví např. linecké má lepší barvu
Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Oblíbené recepty v kategorii
Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles