300 g kulaté rýže
| 400 g vepřové plece
| 100 g cibule
| 250 g rajčat
| 160 g paprikového lusku
| 100 g lilku
| 100 g cukety
| sůl a mletý pepř podle chuti
| bazalka
| špetka oregana
| 70 g másla
| 0,7 l vývaru
| 80 g strouhaného parmazánu
Postup přípravy receptu Janovské rizoto:
Vepřovou plec hrubě umeleme nebo posekáme, opečeme, osolíme, přidáme koření a stříkneme trochou vývaru. Dusíme 15 minut. Vydusíme maso do tuku a orestujeme společně s rýží. Přidáme polovinu pokrájených rajčat, nakrájené papriky, cuketu i lilek. Orestovanou směs zalijeme zbytkem vývaru a vaříme či dusíme v troubě ještě 20 minut. Zbytek rajčat opečeme a obkládáme jimi rizoto. Sypeme strouhaným parmazánem.
Fotky receptu Janovské rizoto:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!