Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Nejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDYNejoblíbenější VÁNOČNÍ KOLEDY Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 22.12. 2025
Dnes má svátek Šimon
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Janovské špenátové nočky

fotka Janovské špenátové nočky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Janovské špenátové nočky:

500 g čerstvý špenát  | 300 g tvaroh nebo sýr ricotta  | 200 g hladká mouka  | 4 lžíce nastrouhaný parmazán  | 4 lžíce rozehřáté máslo  | 1 ks vejce  |  sůl  |  mletý pepř

Postup přípravy receptu Janovské špenátové nočky:

Špenát důkladně přebereme, dobře opereme a krátce spaříme ve vroucí vodě. Vodu slijeme a špenát necháme v cedníku pečlivě okapat a vychladnout. Okapaný špenát dobře vymačkáme, najemno umeleme nebo nasekáme nožem, promícháme s tvarohem, přidáme prosátou hladkou mouku a vejce. Ochutíme solí a mletým pepřem. Důkladně, ale rychle propracujeme těsto, protože se dost lepí na ruce. Těsto rozválíme na pomoučeném stole na válečky, rozdělíme je na kousky a vytvarujeme z nich malé nočky. Ty pak vhazujeme do vroucí osolené vody a vaříme je, dokud nevyplavou napovrch.

Špenátové nočky rozdělíme na talíře, pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme nastrouhaným parmazánem.


Fotky receptu Janovské špenátové nočky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Janovské špenátové nočky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
    Náš tip


    Další tipy


    NAVŠTIVTE NÁS ...
    PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !