Kousky rybího filé rozkrojíme podélně napůl. Každý z 12ti kousků posolíme, stočíme, upevníme párátkem a vložíme na 2-3 minuty do vařící vody. Vyjmeme a uložíme v teple. Žampiony oloupeme a odkrojíme nožičky. Vršky hlaviček několikrát nařízneme a pokapeme polévkovým kořením. Opláchneme špenát a odstraníme stopky. Z citrónu odkrojíme 6 tenkých proužků kůry asi 4 x 0,5 cm. Vývar a sůl přivedeme k varu a dle chuti dokořeníme. Přidáme houby a vaříme 3 minuty. Během této doby ponoříme na pár vteřin listy špenátů do vařící polévky na pár vteřin (do změknutí). Do každého talíře dáme 2 kousky ryby, 1 žampión a několik lístků špenátu spolu s jedním proužkem citrónové kůry. Přelijeme vařícím vývarem a ihned podáváme.
Fotky receptu Japonská polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!