2 kolečka konzervovaného ananasu
| 10 dílků konzervovaných mandarinek
| 2 poloviny konzervované broskve
| 5 červených kandovaných třešní
| 100 ml nálevu z kompotu ananasu
| 100 ml nálevu z kompotu mandarinek
| 100 ml nálevu z kompotu broskví
| 10 g práškové želatiny
| 3 lžíce sirupu
| 100 ml vody
Postup přípravy receptu Japonské ovocné želé:
Želatinu smícháme s ovocnými šťávami a necháme ji rozpustit. Rozpuštěnou želatinu pak přecedíme přes sítko, aby tekutina byla zcela bez kousků oboce, a ve vodní lázni želatinu zahřejeme, až začne houstnout. Do hliníkových misek ve tvaru košíčků nebo skleniček na šampaňské urovnáme kousky ovoce a přelijeme je želatinou. Nakonec necháme v ledničce ztuhnout a vychladit.
Fotky receptu Japonské ovocné želé:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!