Použité suroviny receptu Japonský fritovaný řízek:
dle potřeby: sojová omáčka
| 2 ks vejce
| 4 plátky vepřová kýta
| 1/2 ks pórek
| dle potřeby: hladká mouka
| 2 ks jarní cibulka
| dle potřeby: strouhanka
| dle chuti: mletý pepř a sůl
Postup přípravy receptu Japonský fritovaný řízek:
Maso omyjeme, osušíme v papírové utěrce a naklepeme. Plátky osolíme a nakrájíme na kousky velké asi 2x3 cm. Každý plátek jednotlivě obalíme v trojobalu a nakonec oklepeme přebytečnou strouhanku.
Malé řízečky fritujeme v hnci na 170°C asi 7 minut. Až strouhanka získa zlatavou barvu, jsou hotové. Řízečky vyndáme a necháme okapat od oleje. Pak je rozložíme těsně vedle sebe na pekáč, přelijeme rozšlehaným vejcem a ve vyhřáté troubě 5 minut zapékáme.
Japonské fritované řízečky podáváme samozřejmě s rýží. Řízky naaranžujeme na talíř na listy salátu a posypeme je jemně nakrájenou cibulkou a pórkem. Nakonec zakapeme sojovou omáčkou. Rýži podáváme ve zvláštní misce.
Fotky receptu Japonský fritovaný řízek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!