500 g mladých fazolových lusků
| 1 cibule
| 1 lžíce sádla
| 2 litry vody
| 1 pár uzenek
| 2 brambory
| 1 masox
| 1 lžička mleté sladké papriky
| 1/2 lžičky mleté pálivé papriky
| 1 špetka soli
| 50 g hladké mouky
| 50 g másla
Postup přípravy receptu Jarní fazolková polévka:
Na sádle zpěníme drobně nasekanou cibuli, přidáme na plátky nakrájené uzenky a krátce je orestujeme ze všech stran. Paprášíme sladkou a pálivou paprikou, zalijeme vodou a přidáme očištěné fazolové lusky, zbavené stopek a pokrájené šikmo na kousky dlouhé asi 2 cm. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vložíme do vroucí polévky. Vše zvolna vaříme asi 45 minut, pak přidáme masox a ještě 15 minut vaříme. Plévku zahustíme světlou jíškou, umíchanou z másla a mouky a případně dosolíme.
Fotky receptu Jarní fazolková polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!