Vložil: | Madarona |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jarní hrášková polévka s vejcem:
1 balíček mraženého hrášku
| 2 lžíce másla
| 3 lžíce hladké mouky
| 1,5 l zeleninového vývaru
| 6 křepelčích vajíček (nebo malých běžných vajec)
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Jarní hrášková polévka s vejcem:
Hrášek vařte v zeleninovém vývaru asi 15 minut doměkka. Nechte trochu zchladnout a propasírujte do misky. Vraťte do hrnce a prohřejte.
Z másla a mouky si připravte světlou jíšku, polévku s ní zahustěte a krátce povařte. Osolte a opepřete.
Na teflonové pánvi si z křepelčích vajíček připravte volská oka.
Polévku rozdělte na talíře a ozdobte vajíčkem.
Fotky receptu Jarní hrášková polévka s vejcem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!