Vložil: | Jit |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Jarní zeleninová polévka se žloutky:
3 hrsti jarních bylinek a naťové zeleniny (listy fialek, mladé kopřivy, jahodové listí, openec, petrželka, pažitka, listy hlávkového salátu)
| 1 a 1/2 litru vývaru z kostí
| 4 čerstvé žloutky
| 40 g másla
| sůl
| špetka muškátového květu
Postup přípravy receptu Jarní zeleninová polévka se žloutky:
Bylinky zbavíme ořínků a spolu s naťovou zeleninou dobře opláchneme, v kastrolku zalijeme trochou vývaru a necháme jen přejít var. Žloutky rozmícháme s trochou studeného vývaru, vlijeme do polévky, přidáme nadrobno sekané bylinky, naťovou zeleninu, polovinu čerstvého másla, dochutíme solí a muškátovým květem a už nevaříme.
Fotky receptu Jarní zeleninová polévka se žloutky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!