500 g očištěných drůbežích jater
| 700 g oloupaných brambor
| 1 vejce
| česnek
| sůl
| tuk na pečení
| 180 g hladké mouky
| 100 ml mléka
| majoránka
| mletý pepř
Postup přípravy receptu Játrové bramboráčky:
Připravíme si směs bramborákového těsta ze všech výše uvedených ingrediencí kromě jater. Česneku dáme dle chuti, ale doporučuji nešetřit. Poté lehce posolíme drůbeží játra, obalujeme je v hladké mouce a vkládáme do bramborákového těstíčka. Poté klademe na rozpálený olej a smažíme do zlatova. Přejeme-li si vyšší vrstvu bramborákového těstíčka, přidáme přímo na pánvičku lžičkou na smažící se kousek jater.
Podáváme se zeleninou, zeleninovým salátem, či nakládanými zelenými paprikami plněnými kysaným zelím.
Fotky receptu Játrové bramboráčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!