Vložil: | Petulin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jávanský králík:
500 g králíka
| 2 lžičky kari
| 250 g oloupaných rajčat
| 200 g cibule
| banány, jablka
| 3 lžíce mletého kokosu
| 4 stroužky česneku
| 1 lžíci másla
| hrst bylinek
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Jávanský králík:
Maso orestujeme po obou stranách v hlubší pánvi na oleji až zezlátne a dáme stranou. Na tom samém oleji pak osmahneme cibuli, přidáme rajčata. Poté do pánve vrátíme maso, poprášíme jej kari a osolíme. Přidáme rozdrcený česnek, nakonec bylinky a kokos. Kdyby rajčata nepustila dostatek šťávy, podlijte vývarem a vařte na mírném ohni asi 40 minut. Ale po půlhodině nezapomeňte přidat máslo, nakrájená jablka a banány.
Po uvaření vyjmeme, naporcujeme a rozdělíme na talíře. Porce masa pak přelijeme omáčkou s ovocem.
Fotky receptu Jávanský králík:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!