Postup přípravy receptu Jednoduchá zapečená treska:
Kostky necháme povolit, zakapeme citronovou šťávou. Po chvilce na jednu stranu kostek osolíme.
Zapékací misku vytřeme tatarskou (větší vrstva).
Do téhle postýlky položíme filátka osolenou stranou do tatarky.
Koření promícháme s hořčicí, smetanou a vzniklou řidší pastu naneseme na rozprostřenou rybu. Zasypeme podrcenými lupínky, na každý kousek dáme ještě lžíci tatarské a zakapeme zbylou smetanou.
Zapékáme v troubě předehřáté na 200°C asi 25 min. Pak přepneme na horkovzduch a při 250° necháme zezlátnout. Kdo nemá i tak zapéká do zlatova.
Vynikají příloha, restovaná mrkev, zakápnutá worcesterovou omáčkou.
Fotky receptu Jednoduchá zapečená treska:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!