Použité suroviny receptu Jednoduché čokoládové preclíky:
25 g (1/4 šálku) kakaového prášku
| 1 špetka soli
| 150 g (1 a 1/4 šálku) hladké mouky
| 115 g (1/2 šálku) másla změklého
| 115 g (1/2 šálku) pískového cukru
| 1 vejce
| 1 bílek lehce ušlehaný, pro lesklý povlak
| dle potřeby: cukrové krystalky na posypání
Postup přípravy receptu Jednoduché čokoládové preclíky:
Do mísy prosijeme mouku, sůl a kakao. Odložíme stranou. Vymažeme dva plechy. Pomocí ručního elektrického šlehače vytvoříme z másla krém. Přidáme cukr a šleháme, až je směs nadýchaná. Všleháme vajíčko. Vmícháme suché přísady. Z těsta vytvoříme kouli a chladíme jednu hodinu.
Z koule vytvoříme 28 malých kuliček. Prohřejeme troubu na 190°C. Z každé kuličky vyválíme oválný proužek asi 25 cm dlouhý. Z každého proužku utvoříme smyčku se dvěma konci nahoře. Zkroutíme oba konce a složíme zpátky na kruh, vtlačíme dovnitř, abychom vytvořili preclíkový tvar. Klademe na vymazané plechy.
Potřeme preclíky vaječným bílkem. Povrch posypeme krystaly cukru a pečeme 10–12 minut, až jsou preclíky pevné. Přemístíme na prkýnko a necháme je vychladnout.
Fotky receptu Jednoduché čokoládové preclíky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!