Postup přípravy receptu Jehňátko pečené s velikonoční hlavičkou:
Velikonoční nádivku neboli hlavičku připravíme smícháním všech uvedených surovin výše uvedeného rozpisu pro tuto nádivku.
Z jehněčí kýty připravíme plát, který přehneme a uděláme do něho nožem kapsu, kterou naplníme nádivkou a zašijeme. Zbytek nádivky dáme do pekáče vedle masa a upečeme také.
Naplněné maso osolíme, vložíme na rozpuštěné máslo, opečeme ze všech stran, podlijeme, dáme na pekáč a upečeme do červena. Během pečení maso přeléváme a podléváme podle potřeby.
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme, povaříme, přecedíme, podle potřeby dochutíme solí a nakonec přidáme rozpuštěnou na kostky nakrájenou slaninu.