Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehně nebo kůzle na paprice:
předek kůzlete nebo jehněte
| 60 g másla
| 1 větší cibule
| mletá sladká paprika, sůl
| 200 ml zakysané smetany
| 1 lžíce hladké mouky
| šťáva z jednoho citrónu
| 1/2 kostky masoxu
Postup přípravy receptu Jehně nebo kůzle na paprice:
Kůzlečí nebo jehněčí předek nakrájíme na kousky a na sítě přelijeme vařící vodou. Mezitím na kastrolu osmažíme na másle nadrobno nakrájenou cibuli spolu se sladkou paprikou, přidáme kůzlečí nebo jehněčí maso, osolíme a zalijeme částí vývaru z masoxu. Pod pokličkou dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme, necháme trochu vydusit tekutinu a šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, dolejeme horkým vývarem a přilejeme smetanu. Vše necháme přejít varem, nakonec přidáme několik kapek citrónové šťávy a vložíme maso. Prohřáté maso klademe na předehřáté talíře a poléváme omáčkou. Podáváme s noky.
Fotky receptu Jehně nebo kůzle na paprice:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!