Postup přípravy receptu Jehněčí hřbet na česneku:
Jehněčí maso dobře omyjeme, odblaníme, částečně odstraníme lůj a osušíme. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a touto česnekovou směsí potřeme ze všech stran maso. Na rozehřátém sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a maso na ní prudce opečeme. Maso podlijeme vodou a v troubě vyhřáté na 190 stupňů upečeme doměkka. Při pečení občas kontrolujeme, maso poléváme vypečenou šťávou a případně podlijeme teplou vodou. Měkké maso vyjmeme na nahřátou mísu, šťávu částečně vysmahneme a zaprá?íme moukou. Dobře provaříme, hotovou omáčku přecedíme a podle chuti dosolíme. Maso nakrájíme a přelijeme omáčkou. Podáváme se špenátem a bramborovými knedlíky nebo s noky.