Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jehněčí hřbet na šalvěji

fotka Jehněčí hřbet na šalvěji
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Jehněčí hřbet na šalvěji:

1500 g maso jehněčí  | 300 g zelenina kořenová  | 250 g víno červené  | 10 g šalvěj  | 50 g toastový chléb  | 75 g slunečnice  | 20 g sůl  | 3 g pepř bílý  | 30 g mouka hladká  | 800 g cuketa  | 300 g šalotka  | 60 g máslo  | 100 g smetana  | 30 g solamyl  | 50 g olej stolní

Postup přípravy receptu Jehněčí hřbet na šalvěji:

Maso vykostíme a odstraníme tuk a šlachy. Kořenovou zeleninu očistíme, opereme a nahrubo nakrájíme. Pekáč vytřeme olejem, vložíme jehněčí kosti a zeleninu a v předehřáté troubě (225 st.C)
přibližně 30 minut opékáme. Výpek rozředíme vínem a 1/8 lt. vody, přecedíme přes síto do kastrolku a dáme stranou. Z toustového chleba odkrojíme kůrky a spolu se slunečnicovými jádry najemno umeleme. Obojí smícháme se šalvějí, osolíme a opepříme. Z masa nakrájíme filety, které potřeme solí a pepřem. Potom je postupně obalujeme v mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec v šalvějové směsi. Maso vložíme do pekáčku, polijeme máslem a pečeme zhruba 20 minut při stejné teplotě jako předtím kosti. Mezitím si očistíme cukety a nakrájíme je na podlouhlé kousky. Oloupeme cibuli. Zahřejeme tuk, na kterém pak cukety s cibulí dusíme. Podlijeme je troškou vody a dál dusíme přibližně 10 minut. Pak je osolíme a opepříme. Maso vyjmeme z trouby a necháme asi 10 minut odpočinout. Vypečenou šťávu rozředíme trochou a přidáme k výpeku z kostí. Zalijeme smetanou a přivedeme k varu. V malém množství vody rozmícháme solamyl a omáčku jím zahustíme. Osolíme opepříme. Opečené plátky masa rozložíme na míse, přidáme zeleninu, čerstvou šalvěj a snítky zelené petrželky. Omáčku podáváme samostatně v misce. V hodnou přílohou k tomuto šťavnatému jehněčímu hřbetu jsou malé bramborové placičky, budou nám však určitě chutnat i "obyčejné" brambory s máslem.

Doba přípravy je přibližně 1 hodina.



Fotky receptu Jehněčí hřbet na šalvěji:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jehněčí hřbet na šalvěji
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !