Postup přípravy receptu Jehněčí hřbet s pikantními fazolemi:
Jehněčí hřbet si naložíme do olivového oleje s tymiánem a česnekem a 2 dny necháme v chladu marinovat. Před vlastním vařením nasekáme česnek, nakrájíme na půlky omytá cherry rajčátka, pokrájíme hráškové lusky a na kostičky nakrájíme barevné papriky – asi půlku z každé.
V pánvi ohřejeme olej, přidáme máslo, nasekaný česnek, bílé a červené fazole (buď uvařené, nebo z konzervy), několik lžic instantní šťávy na pečení, rajčátka, nakrájené papriky a hráškové lusky. Všechno rychle orestujeme. Do hlubší pánve dáme opět olej a máslo. Přidáme celé cibulky – šalotky, sůl, pepř, šťávu na pečení a bílé víno. Šalotky dusíme doměkka a podle potřeby doléváme vínem.
Marinovaný jehněčí hřbet i s bylinkami zprudka opečeme na pánvi. Pak maso potřeme sladkou chilli omáčkou a dáme je na 8 minut zapéct do trouby na 180 stupňů. Jako přílohu si připravíme šťouchané brambory: uvařené brambory osolíme, přidáme máslo, nasekanou zelenou petržel a vše rozmačkáme – ne na kaši, ale na kousky.