Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Kdy slavíme Den otců v roce 2025?Kdy slavíme Den otců v roce 2025? Blíženci - roční horoskop na rok 2025Blíženci - roční horoskop na rok 2025 Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 03.06. 2025
Dnes má svátek Tamara
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jehněčí hřbet s rybízovou omáčkou a noky

fotka Jehněčí hřbet s rybízovou omáčkou a noky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Jehněčí hřbet s rybízovou omáčkou a noky:

600 g jehněčího hřbetu  |  sůl, mletý černý pepř, rozmarýn, citrónový tymián, olivový plej, citrónová šťáva  | rybízová omáčka:  | 20 g másla  | 200 g čerstvého černého rybízu nebo 150g rybízové zavařeniny  | 2 dcl vody  | 2 dcl červeného vína  | 150 g moučkového cukru  |  strouhaný čerstvý zázvor, citrónová a pomerančová šťáva, nastrouhaná pomerančová kůra  | noky:  | 250 g syrových brambor  | 150 g vařených brambor  | 100 g pohanky  | 80 g ovčího sýra  | 1 vejce  |  strouhanka  | 1/2 dcl sladké smetany  |  sůl, bílý pepř, olej

Postup přípravy receptu Jehněčí hřbet s rybízovou omáčkou a noky:

Z olivového oleje, citrónové šťávy, mletého pepře, rozmarýnu a tymiánu připravíme marinádu, kterou dobře vetřeme do jehněčího hřbetu. Necháme asi 2 hodiny odležet a potom zprudka opékáme na pánvi. Maso nesmí být vysušené, ale uvnitř šťavnaté, narůžovělé.
Omáčka: Na másle orestujeme rozmixovaný rybíz, přidáme cukr, podlijeme vodou, červeným vínem a necháme odpařit. Dochutíme citrónovou a pomerančovou šťávou, přidáme nastrouhaný zázvor, nastrouhanou kůru a přecedíme.
Noky: Na pánvi orestujeme hrubě nestrouhané syrové brambory s předvařenou pohankou. Zvlášť nastrouháme na hrubém struhadle vařené brambory a ovčí sýr. Vše smícháme a přidáme vejce, sůl, pepř a smetanu. Můžeme zahustit jemnou strouhankou. Lžičkou pak tvarujeme noky, které klademe na vymaštěný plech a upečeme v troubě.


Fotky receptu Jehněčí hřbet s rybízovou omáčkou a noky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jehněčí hřbet s rybízovou omáčkou a noky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !