Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Jehněčí hřbet s rybízovou omáčkou a noky:
600 g jehněčího hřbetu
| sůl, mletý černý pepř, rozmarýn, citrónový tymián, olivový plej, citrónová šťáva
| rybízová omáčka:
| 20 g másla
| 200 g čerstvého černého rybízu nebo 150g rybízové zavařeniny
| 2 dcl vody
| 2 dcl červeného vína
| 150 g moučkového cukru
| strouhaný čerstvý zázvor, citrónová a pomerančová šťáva, nastrouhaná pomerančová kůra
| noky:
| 250 g syrových brambor
| 150 g vařených brambor
| 100 g pohanky
| 80 g ovčího sýra
| 1 vejce
| strouhanka
| 1/2 dcl sladké smetany
| sůl, bílý pepř, olej
Postup přípravy receptu Jehněčí hřbet s rybízovou omáčkou a noky:
Z olivového oleje, citrónové šťávy, mletého pepře, rozmarýnu a tymiánu připravíme marinádu, kterou dobře vetřeme do jehněčího hřbetu. Necháme asi 2 hodiny odležet a potom zprudka opékáme na pánvi. Maso nesmí být vysušené, ale uvnitř šťavnaté, narůžovělé.
Omáčka: Na másle orestujeme rozmixovaný rybíz, přidáme cukr, podlijeme vodou, červeným vínem a necháme odpařit. Dochutíme citrónovou a pomerančovou šťávou, přidáme nastrouhaný zázvor, nastrouhanou kůru a přecedíme.
Noky: Na pánvi orestujeme hrubě nestrouhané syrové brambory s předvařenou pohankou. Zvlášť nastrouháme na hrubém struhadle vařené brambory a ovčí sýr. Vše smícháme a přidáme vejce, sůl, pepř a smetanu. Můžeme zahustit jemnou strouhankou. Lžičkou pak tvarujeme noky, které klademe na vymaštěný plech a upečeme v troubě.
Fotky receptu Jehněčí hřbet s rybízovou omáčkou a noky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!