Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 23.11. 2024
Dnes má svátek Klement
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jehněčí hřebínky pečené dorůžova na šalotkovém pyré se špenátovou sedlinou

fotka Jehněčí hřebínky pečené dorůžova na šalotkovém pyré se špenátovou sedlinou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 45 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Jehněčí hřebínky pečené dorůžova na šalotkovém pyré se špenátovou sedlinou:

800 g jehněčích hřebínků (3 kotlety na osobu)  | 1 svazek čerstvého tymiánu  |  sůl, olivový olej, pepř  |  muškátový oříšek  | 4 vejce  | 200 g čerstvého špenátu  | 4 dcl smetany  | 400 g brambor  | 400 g šalotky  | 1 kořen petržele  | 1 mrkev  | 200 g cibule  | 5 dcl červeného vína  |  olej na osmažení šalotky

Postup přípravy receptu Jehněčí hřebínky pečené dorůžova na šalotkovém pyré se špenátovou sedlinou:

Jehněčí hřebínky očistíme, ořežeme lůj, potřeme olejem, osolíme, opepříme pepřem z mlýnku a proložíme snítkami tymiánu. Necháme odležet cca 4 hodiny. Očištěné brambory a 300 g šalotky vložíme do hrnce, zalijeme vodou a osolíme. Vaříme doměkka, vodu scedíme a vymícháme s kapkou smetany dohladka, uchováme v teple.
Mrkev a petržel nakrájíme spolu s cibulí a olejem vložíme do kastrolu a restujeme dotmava. V polovině restování přidáme ořez z jehněčího a dorestujeme spolu se zeleninou. Zalijeme vínem a necháme dusit až se asi tři čtvrtiny obsahu odvaří, ochutíme solí a přecedíme. Ještě chvíli povaříme a uchováme na teple.
Špenát spaříme v horké vodě a rozmixujeme, propasírujeme přes hustý cedník. Vejce rozšleháme spolu se smetanou, osolíme, přidáme muškátový oříšek a připravený špenát a promícháme. Vhodnou nádobu vyložíme potravinářskou folií, tu potřeme olejem a vlijeme vejce se špenátem. Přikrejeme opět folií a vaříme v páře cca 20 až 25 minut.
Maso vložíme na pánev a zprudka opečeme ze všech stran. Dopékáme v rozpálené troubě cca 10 minut. Zbylou šalotku nakrájenou na kolečka usmažíme do tmavší zlaté.
Na střed nahřátého talíře dáme pyré, kotletky nakrájíme a zapíchneme do pyré sedlinku vykrájíme na kolečka a dáme k masu, okolo polijeme šťávou a posypeme smaženou šalotkou, ihned podáváme.


Fotky receptu Jehněčí hřebínky pečené dorůžova na šalotkovém pyré se špenátovou sedlinou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jehněčí hřebínky pečené dorůžova na
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !